Alles over thee!

Stap binnen in de betoverende wereld van thee, waar elke kop een verhaal vertelt en elke sip een avontuurlijke reis door smaken en aroma's betekent. Bij ons draait alles om koffie, maar we koesteren ook de magie van thee. Met een assortiment van meer dan 150 verschillende producten bieden we een schat aan mogelijkheden om je zintuigen te prikkelen en je te laten genieten van de pure essentie van thee. Van klassieke groene thee tot exotische kruideninfusies, wij nodigen je uit om je te laten verrassen en te genieten van elke slok. Ontdek samen met ons de kunst van thee drinken en laat je onderdompelen in een wereld van rust, ontspanning en genot.

 

De oorsprong van thee

Thee vindt zijn oorsprong in het oude China, waar het al duizenden jaren wordt gedronken. Volgens de legende ontdekte keizer Shen Nong per ongeluk thee toen enkele theebladeren in zijn kokende water vielen en een aangename geur en smaak verspreidden. Vanuit China verspreidde thee zich naar andere delen van Azië en uiteindelijk naar de rest van de wereld. Thee heeft een rijke geschiedenis en speelde een belangrijke rol in diverse culturen, van ceremonies tot handel en sociale bijeenkomsten.

 

Verschillende soorten thee

Wij hebben de theesoorten in verschillende categorieën opgedeeld.

 

Groene thee 

Groene thee is een soort thee die wordt gemaakt van de bladeren van de theeplant. Het is anders dan zwarte thee omdat het niet wordt gefermenteerd. Het heeft een lichtgroene kleur en een milde smaak. Groene thee wordt vaak geprezen vanwege de vele gezondheidsvoordelen, zoals het helpen bij gewichtsverlies en het verminderen van het risico op bepaalde ziekten. Het is een populaire drank in veel delen van de wereld en kan zowel warm als koud worden gedronken.

 

Rooibos thee 

Rooibos thee is een soort thee die gemaakt wordt van plantenbladeren uit Zuid-Afrika. Anders dan gewone thee die cafeïne bevat, heeft rooibos thee geen cafeïne. Het heeft een rode kleur en een zoete, aardse smaak. Mensen houden ervan omdat het veel antioxidanten bevat die goed zijn voor je gezondheid. Je kunt het warm of koud drinken, en het is verkrijgbaar in verschillende smaken zoals vanille of citrus. Het is een lekkere en gezonde drank die populair is over de hele wereld.

 

Zwarte thee

Zwarte thee is een soort thee die wordt gemaakt van de bladeren van de theeplant Camellia sinensis. De bladeren worden geplukt, gerold, geoxideerd en gedroogd, wat resulteert in de karakteristieke donkere kleur en rijke smaak van zwarte thee. Het heeft een sterkere smaak en meer cafeïne dan groene, witte of oolong thee. Zwarte thee wordt wereldwijd veel gedronken en is populair vanwege zijn smaak en het feit dat het goed samengaat met melk en suiker. Het wordt vaak warm gedronken, maar kan ook worden gebruikt om ijsthee te maken.

 

Kruidenthee

Kruidenthee is een drankje dat wordt gemaakt door gedroogde kruiden, bloemen, vruchten of andere planten in heet water te laten trekken. Anders dan gewone thee, bevat kruidenthee geen theebladeren en heeft het geen cafeïne. Het kan gemaakt worden van verschillende planten zoals munt, kamille, gember en rooibos. Elke soort heeft zijn eigen smaak en eigenschappen. Mensen drinken kruidenthee vaak omdat het lekker is en soms ook om te ontspannen. Je kunt het warm of koud drinken. Het is een populaire keuze voor mensen die geen cafeïne willen drinken.

 

Vruchtenthee

Vruchtenthee is een soort thee die gemaakt wordt van gedroogde stukjes fruit en soms ook kruiden. Het wordt net als gewone thee gezet door de gedroogde vruchten in heet water te laten trekken. Hierdoor krijgt het water een lekkere smaak en wordt het een soort fruitige thee. Vruchtenthee bevat meestal geen cafeïne, dus het is een goede keuze voor mensen die geen cafeïne willen drinken. Het wordt vaak warm gedronken, maar je kunt het ook laten afkoelen en als ijsthee drinken.

 

Melktheedrank

Melktheedrank is een drankje gemaakt van melk en thee. Het wordt gemaakt door warme melk toe te voegen aan gezette thee. Dit mengsel van melk en thee wordt vaak gezoet naar smaak, en soms worden er ook kruiden of specerijen aan toegevoegd voor extra smaak. Melktheedrank wordt vaak warm gedronken en is populair in veel delen van de wereld, vooral in landen zoals India en het Verenigd Koninkrijk. Het is een romige en smaakvolle drank die zowel hartig als zoet kan zijn, afhankelijk van hoe het wordt bereid.

 

 

Diverse merken thee

We bieden diverse merken aan die thee produceren, waarvan de bekendste toch wel Pickwick en Bünting Tee zijn.

 

Pickwick

Het merk staat bekend om zijn diverse selectie van traditionele zwarte thee, groene thee, kruidenthee en fruitinfusies. Pickwick is populair vanwege zijn kwaliteit, variatie aan smaken en toegankelijkheid, waardoor het een favoriet is bij thee liefhebbers over de hele wereld.

Bünting Tee

Bünting Tee is een Duits theemerk dat al meer dan 200 jaar bestaat en bekend staat om zijn hoogwaardige theeblaadjes en blends. Het merk biedt een breed scala aan theevariëteiten, waaronder zwarte thee, groene thee, kruidenthee en vruchtenthee, die zorgvuldig worden geselecteerd en verwerkt om de beste smaak te garanderen. 

Teekanne

Teekanne is een bekend theemerk dat al meer dan 130 jaar bestaat en wereldwijd wordt gewaardeerd om zijn hoogwaardige theeën. Het merk biedt een breed assortiment aan theeën, waaronder zwarte thee, groene thee, kruidenthee en vruchtenthee, met diverse smaken en blends om aan verschillende smaakvoorkeuren te voldoen.

Messmer

Messmer is een Duits theemerk dat bekend staat om zijn ruime assortiment van hoogwaardige theeën en infusies. Met meer dan 160 jaar ervaring biedt Messmer een diverse selectie van theevarianten, waaronder zwarte thee, groene thee, kruidenthee en vruchtenthee, met zorgvuldig samengestelde blends en smaken die aan verschillende voorkeuren voldoen.

Royal T-sticks

Een Nederlands bedrijf, de thee is afkomstig van de beste plantages en wordt in sticks aangeboden.

 

Of je nu een liefhebber bent van koffie of thee, bij Koffiehenk ben je aan het juiste adres. Naast ons uitgebreide assortiment aan koffieproducten, bieden we ook meer dan 150 verschillende soorten thee. Ontdek de diversiteit van smaken en geniet van een perfect gebrouwen kopje, elke keer weer.