Fairtrade koffiebonen

Fairtrade koffiebonen

Hecht u waarde aan de arbeidsomstandigheden van de koffieboeren of juist naar biologische koffiebonen? Dan hebben we naast de gebruikelijke koffiebonen ook Bio en Fairtrade koffiebonen. Deze koffiebonen zijn gecertificeerd met verschillende keurmerken en verzekeren o.a. bescherming van watervervuiling, bodemerosie of juist verbetering van de arbeidsomstandigheden en management van de koffieboeren.

Ga direct naar het hele assortiment koffiebonen:

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Fairtrade koffiebonen

Hecht u waarde aan de arbeidsomstandigheden van de koffieboeren of juist naar biologische koffiebonen? Dan hebben we naast de gebruikelijke koffiebonen ook Bio en Fairtrade koffiebonen. Deze koffiebonen zijn gecertificeerd met verschillende keurmerken en verzekeren o.a. bescherming van watervervuiling, bodemerosie of juist verbetering van de arbeidsomstandigheden en management van de koffieboeren.

Hoe herkent u Fairtrade koffiebonen?

Fairtrade koffiebonen herkent u aan het Max Havelaar / Fairtrade logo op de verpakking. Fairtrade helpt boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden. Met fairtrade koffiebonen te kopen ondersteund u een duurzame toekomst voor boeren en arbeiders in ontwikkelingslanden. Fairtrade is naast een keurmerk ook een wereldwijde beweging, ze staan voor gelijke kansen voor iedereen.

De voorwaarden voor het keurmerk van Fairtrade

De afnemers van fairtrade koffiebonen zijn verplicht de koffieboeren een minimumprijs te betalen. Deze minimumprijs moet gelijk zijn aan het kostendekkend maken van de productie. Wanneer de handelsprijs hoger ligt wordt de handelsprijs betaald. Naast de prijs voor de producten betalen de afnemers ook een premie voor de producten die de boeren in kunnen zetten voor de productiviteit, kwaliteit en infrastructuur. Daarnaast wordt een deel gebruikt voor gemeenschapsprojecten. Fairtrade is dus eerlijke handel en goed voor de medemens!

Het assortiment fairtrade koffiebonen

Bij koffiehenk.nl bieden we een divers aanbod aan fairtrade koffiebonen aan. Langzamerhand breiden we deze fairtrade koffiebonen steeds verder uit. Heeft u een tip voor een heerlijke fairtrade koffieboon? We staan altijd open voor tips. Hieronder een aantal soorten fairtrade koffiebonen:

Café Intencion caffe crema van J.J. Darboven
Café Intencion Espresso van J.J. Darboven
Schirmer Espresso bio fairtrade
Schirmer Caffe Crema bio fairtrade
Tchibo Barista Caffe Crema
Tchibo Barista Crema Blonde
Tchibo Barista Espresso

Dit assortiment fairtrade koffiebonen wordt langzamerhand steeds verder uitgebreid. Heeft u een tip voor een heerlijke Fairtrade koffie? We horen het graag.

Milieubewust uw koffie thuis gestuurd

We versturen uw koffiebonen soms in een andere doos dan de originele doos. Dit doen we om zo veel mogelijk milieubewust te versturen. Bij een grote bestelling proberen we zoveel mogelijk kilo en bonen in een doos te versturen. De oude omdozen gebruiken we dan om andere pakketten te versturen en zo hoeven we geen nieuwe dozen aan te schaffen en recyclen we de oude omverpakking!

Om onze voetafdruk te verkleinen hebben we een minimaal bestelbedrag ingesteld in onze webshop. Zo zijn er minder kleine orders en hoeft er minder vaak een pakket naar dezelfde klant. Dit scheelt de bezorger weer één levering en dit is weer gerelateerd aan de CO2-uitstoot. Grotere bestellingen reduceren dus de CO2-uitstoot. Daarnaast wordt verpakkingsmateriaal gebruikt zoals tape wat ook weer resulteert in minder verpakkingsmateriaal.

Fairtrade koffiebonen kopen

Bij koffiehenk.nl versturen we uw fairtrade koffiebonen duurzaam. Biologische koffiebonen koopt u eenvoudig, goedkoop en snel op koffiehenk.nl!De voordelen

De voordelen van Koffiehenk.nl

 • Snel thuis geleverd!
 • ZEER SCHERP GEPRIJSD! De beste prijzen vindt u bij Koffiehenk.nl
 • Verzendkosten € 3,95 ongeacht de grootte van de bestelling! (Nederland)
  Bekijk hier alle verzendtarieven
 • Een compleet en uitgebreid koffie assortiment
 • Ruime voorraad!
 • Uitstekende Klantenservice: Mail ons via info@koffiehenk.nl
Eenvoudig

Bestel eenvoudig uw koffie online

U bestelt eenvoudig in 2 stappen uw koffie!

1. Kies welke koffie u graag thuis geleverd wilt krijgen.

2. Betaal veilig online en vul de nodige gegevens in.

U kunt vaak de volgende dag al van uw kopje koffie genieten!

 

Voordelig

Zeer scherp geprijsd!

 • De beste prijzen vindt u bij koffiehenk.nl
 • Uit eigen voorraad leverbaar
 • Uniek assortiment
 • Snelle levering 1 á 3 werkdagen
 • Een compleet en uitgebreid koffie assortiment


1

Vraag of klacht?

We helpen u graag!Wilt u de houdbaarheidsdatum weten? Of heeft u een andere vraag?

2

Stuur ons een mail!

Stuur ons eenvoudig een mail met uw vraag of klacht naar: info@koffiehenk.nl

3

U ontvangt vaak dezelfde werkdag nog een antwoord

We proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. In 95% van de gevallen heeft u binnen 24 uur bericht terug! Waarom mailen? Dit is voor ons stukken effectiever en zo kunnen we de prijzen laag houden!